Mas La Bauma, de 5e zomer
Blijf op de hoogte en volg Bas
08 September 2012 | Spanje, Ripoll
De eerste week ben ik eerst met Martijn, Sven, Erik en Maarten lekker een weekje aan de kust geweest. We hadden daar echt een vreselijk lelijk appartement gehuurd aan het uiterste eind van Blanes. Maar gelukkig was het lekker weer en zaten we dicht bij het strand dus die week was het vooral tot laat stappen(of 's ochtends vroeg, het is maar hoe je het bekijkt ) en dan overdag op het strand zonnen en zwemmen.
Na die week ging de rest weer naar Nederland terug voor dingen als stage in Sint Maarten, opening van een nieuw restaurant in Delft en een reis naar Amerika. Ik ging door naar mijn 2e thuis in de bergen.
Dit is al de 5e zomer dat ik op camping Mas La Bauma ben; een kleine camping met 34 plekken op 1000m hoogte in de Spaanse Pyreneeën. Rob en Wieske zijn 20 jaar geleden hiernaartoe verhuisd en hebben toen een in zeer slechte staat verkerend huis gekocht dat onder een enorme rots ligt. Mas La Bauma betekent huis van de overhangende rots en ze wonen er nu met hun twee zonen Yaro en Itan.
De camping is bedoeld voor echte campeerders die nog met de tent op vakantie gaan(jaja, zonder dat dat moet van hun ouders). Eens in de 3 dagen kunnen mensen er eten, en elke dag is de bar open.
Samen met Christien en Pien heb ik deze zomer weer geholpen met alles wat er op een camping moet gebeuren; drankje, tapas, cocktails, maaltijden, onderhoud, zonnen en genieten. Ook natuurlijk veel leuke dingen gedaan zoals Barcelona, Girona, zwembad in het dorp, tennissen, naar hun huisje aan de kust bij El Port de La Selva, naar de markt in Olot, enz. enz.
Dus vooral in de eerste plaats vakantie en daarnaast ook nog werken.
En waarom ik dit al voor de 5e keer doe? Omdat ik anders nooit zo lang op vakantie kan, het altijd lekker weer is, het afwisselend werk is en ik me er ontzettend thuis voel.
Tussendoor ben ik trouwens ook nog even in NL geweest, 13 tot en met 17 augustus. Dit was om alles te regelen voor mijn komende stage(eigenlijk was het omdat ik mijn paspoort kwijt was in het huis van mijn ouders, maar dat zeg ik natuurlijk niet).
Ondertussen is de camping leeg, is Pien begonnen aan haar studie en is Christien weer terug naar Estland waar zij komend halfjaar nog studeert.
Afgelopen twee weken was het dus vooral het zwaardere werk dat ik met Rob deed, veel hout sjouwen, hakken, zagen en opstapelen; beton storten bij de brug en veel struiken en bomen weghalen(de eeuwige strijd tegen de natuur). Heerlijk om geen mensen om je heen te hebben met vragen als: 'goh, hoe kom je hier nou aan?'
Maar de zomer is bijna voorbij, dinsdagavond vlieg ik alweer terug naar het regenachtige Nederland. Tot snel!
11 September 2012 - 14:12
Anita:
hoi bas
leuk om wat van je te horen ,en mooie fot'os ben benieuwd hoe het op stage gaat,een heele onderneming, ik blijf je volgen .
Nu veel succes ermee .
groetjes anita -
13 September 2012 - 20:50
Bas:
Dankje Anita,
ik zal hier regelmatig wat foto's en verhalen opzetten zodat je kan zien waar ik straks ben.
Bas